چرا پیاز اشک چشم‌ها را در می‌آورد؟

وقتی که پیاز، پوست کنده و قاچ می‌شود سلول‌های پیاز پاره می‌شوند و آنزیم‌هایی که گازی به نام پروپانتیل سولفکسید تولید می‌کنند آزاد می‌گردند. به گزارش "باغدار نیوز" به نقل از "سایت علمی دانشجویان ایران"، وقتی که گاز به چشمان شما می‌رسد، اشک چشمهایتان جاری می‌شود و اسید سولفوریک بسیار رقیقی تولید می‌شود و چشم را می‌سوزاند. در این موقع مغز به چشم پیغام می‌دهد که اشک بیشتری جاری شود و چشم‌ها قرمز و متورم شود.

هرچه بیشتر پیاز خرد کنید، گاز بیشتری تولید شده و بیشتر اشک می‌ریزید. واکنش شیمیایی پیاز مکانیسم دفاعی است که در برابر آسیب دیدن خود مقاومت می‌کند. قبل از اینکه پیاز را خرد کنید آن را داخل فریزر بگذارید تا از سوزش و اشک چشمانتان جلوگیری کند. دمای سرد، روند آزاد شدن آنزیم‌ها را کند می‌کند. بنابراین در سوزش و اشک چشمهایتان تاخیر ایجاد می‌کند.